P.O. Box 64836 Lubbock, Texas 79464 • www.OLSdefense.org • info@lsdefense.org

4TH ANNUAL OPERATION LONE STAR DEFENSE CONFERENCE

The Fight Forward in OLS: Recommitting to Zealous Representation

Dates: March 30th - 31st, 2025

Sponsors: TCDLA and CAIL

Course Director: Neha Dubey

Attendees: OLS Defense Bar

Total CLE Credit: 8 hours

SUNDAY MARCH 30TH, 2025

Time	Topic	Presenter(s)	CLE
3:00 – 3:15 PM	Introductory Remarks	Neha Dubey & Shannon Evans	
3:15 – 4:15 PM	Reflecting & Thinking Forward: Round Table Discussions (Breakout Rooms) This session will ask participants to reflect on how our work has changed in the last year and share strategies for resilience in the face of new challenges.	Rogelio Ramirez Jackson Winfrey Meenu Walters Selina Gonzalez Andrew Sustaita Keila Reyes	1 hr
4:25 – 5:25 PM	Fighting Mass Border Prosecutions - Lessons from San Diego This session will discuss the fight over Operation Streamline during the first Trump administration and look for lessons for the coming fights.	Eric Fish	1 hr
5:25 – 5:35 PM	Break		
5:35 – 6:50 PM	Mitigation's Power and Purpose	Elizabeth Vartkessian	1.25 hr

The session will cover the cultural,
philosophical, and legal
underpinnings of mitigation
evidence and describe techniques
used to effectively collect and
present such evidence.

6:50-7:00 PM Dinner Buffet

 $7:00-8:15 \; \mathrm{PM}$ Client Experiences & Awards Presentation

Aline Roman

1 hr

MONDAY MARCH 31^{ST} , 2025

Time	Topic	Presenter(s)	CLE
8:00 – 8:45 PM	Breakfast & OLS Year-in- Review	Claudia Molina	0.75 hr
8:45 – 9:45 AM	A Year of Really Good and Really Bad Case Law	Doug Keller	1 hr
	This session will discuss the biggest cases relevant to Operation Lone Star practice from this past year as well as update you on various pending litigation.		
9:45 – 10:45 AM	Immigration Updates	Audrey Mulholland &	1 hr
	This session will review recent immigration policy changes, a breakdown of the immigration processes that clients are subject to following an OLS arrest, and a discussion on emerging crimmigration issues with a particular focus on the smuggling of persons offense.	Yvette Changuin	
10:45 – 11:00 AM	Break		
11:00 AM – 12:15 PM	Scoring Points in the Arena	Amrutha Jindal & Morgan Shelburne	1.25 hr
	This session will demonstrate and discuss effective cross examination techniques in Operation Lone Star cases.		



P.O. Box 64836 Lubbock, Texas 79464 • www.OLSdefense.org • info@lsdefense.org

12:15 – 1:45 PM **Lunch**